vergeten groenten

Welkom bij uw natuurvoedingswinkel www.derozemarijn.be

PASTINAAK

 

Een gezonde vergeten groente, lekker in stoofpotjes. Witgele wortel met een pittige smaak.

 

Recept: 4 personen

 

2 gesneden ajuin

200 gr champignons (grot of kastanje) in plakjes snijden

900 pastinaak, schillen en in blokjes snijden

2.5 dl groentenbouillon

5 el peterselie

olie om te bakken (olijfolie, kokos enz...)

 

Bereiding:

•ui fruiten in olie

•champignons meebakken

•pastinaak blokjes en bouillon bijvoegen

•15 min op een zacht vuur beetgaar laten koken

•laatste moment peterselie bijvoegen

 

Bijgerecht rijst of sla aangemaakt met notenolie en kruiden

 

Boerenkool

 

Boerenkool is een van de gezondste groenten ter wereld. De groente komt van een bladgewas en behoort tot de Brassica familie, waaronder ook groenten zoals andere koolsoorten, broccoli en spruitjes behoren. Het is een typische wintergroente. Tevens is het een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen.

Als vitamine, vooral A, C en K. De mineralen zijn vooral ijzer, kalium, koper en fosfor.

Te verwerken in een stamppot of groene smoothie.

Voedingswaarde

 

Boerenkool bevat enorm veel vitaminen zoals calcium, vitamine A , C, K en mineralen koper, kalium, fosfor, mangaan en als laatste ijzer.